TMK 200 / 300 & 400

TMK 200 / 300 & 400

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

TMK 200 / 300 & 400

TMK Tree Shear, in Nederland TMK Bomenknipper genoemd, is begonnen vanuit een eigen behoefte, en is ontwikkeld om efficiënt te werken vanuit de meest uitdagende werkomstandigheden. Om dit mogelijk te maken moest het product makkelijk zijn in gebruik, betrouwbaar en productief. De gedetailleerd ontworpen vormgeving en technologie resulteert in een TMK Bomenknipper die erg efficiënt is en makkelijk in gebruik.

TMK 200

TMK 200 “Beaver” is de nieuwste aanwinst binnen de TMK product familie. Het kleine formaat en nauwkeurig ontworpen structuur maakt de Beaver tot een knipper die goed past op bijvoorbeeld tractor kranen, miniloaders en kleine kranen. Deze krachtige machine weegt maar 165 kg en knipt met gemak 200 mm dikke bomen.

Dankzij zijn lichte gewicht en zijn krachtige structuur is de TMK 200 breed inzetbaar voor bijvoorbeeld het zuiver knippen van sloten tot het uitdunnen van bos. Het aangepaste mes houdt de boom kort bij de grijper waardoor een nette snede ontstaat. Bij de TMK Beaver wordt een hydraulische druk geadviseerd tussen de 180-300 Bar, afhankelijk van de gekozen cilinder.

TMK 300

TMK 300 is het eerste lid van de TMK product familie. TMK 300 heeft de meeste extra aanvullingen van alle TMK producten, dat maakt de TMK 300 één van de meest veelzijdige knippers op de markt. De TMK 300 is gemakkelijk in gebruik en is daarom een goede keuze voor gebruik op kleine schaal, maar dankzij zijn zeer hoge productiviteit past deze ook perfect bij professionele bedrijven.

TMK 300 weegt maar 260 kg, wat het mogelijk maakt om gebruikt te worden op een 5 tons kraan, maar kan ook de krachten van een 20 tons kraan doorstaan. Dankzij zijn krachtige structuur en efficiënt snijblad kunnen er maar liefst 300mm dikke bomen met gemak mee geknipt worden. De knipper kan ook gebruikt worden op een miniloader en een skid steer. Uniek bij dit model is dat deze kan worden uitgebreid met een onttakker. De aanbevolen hydraulische druk voor de TMK 300 is 180-300 Bar, afhankelijk van de gekozen cilinder.

TMK 400

TMK 400 “Big Boy” is de grootste en sterkste in de huidige TMK product familie. TMK 400 in ontworpen om de grote bomen in centraal Europa te kunnen knippen. De kracht om dit te kunnen doen komt vanuit de individueel aangepaste cilinder. Dankzij deze cilinders kunnen we bomen knippen tot wel 400 mm. Big Boy past op kranen van 10 tot 30 ton.

De schaar opent 1070 mm en door zijn lichte gewicht werkt deze goed om kleinere struiken maar ook grote bomen te knippen. De sterke structuur van de TMK 400 weerstaat de druk van het knippen van grote bomen maar toch is het gewicht onder de 560 kilo gebleven! De aanbevolen hydraulische druk bij de TMK Big Boy is 220-300 Bar, afhankelijk van de gekozen cilinder.

VIDEO

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Breng andere op de hoogte

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Recent nieuws

Carriere bij SB Metaal

SB MEtaal

meer weten, neem contact met ons op

Video afspelen