Over ons

Over ons

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

VAKMANSCHAP

Over ons

Wij staan bekend om ons vakmanschap met respect voor bos en dier en zijn gespecialiseerd in natte gebieden. Ook hebben wij het bodemleven en de bodemdruk hoog in het vaandel. Wij zorgen ervoor dat tijdens onze werkzaamheden wij de bodem zo min mogelijk verdichten waardoor het bodemleven intact blijft. Dit is beter voor de dieren maar ook voor de groei van de bomen. Naast het verzorgen van bomen, en het omdoen ervan, planten wij per jaar tussen de 50.000 en 100.000 bomen. Daardoor zijn wij een van de meest duurzame bosbouwbedrijven uit de wijde omgeving.

meer weten

Naast ons werk in de bosbouw verkopen we ook diverse machines, welke stuk voor stuk uitblinken als het gaat om duurzaamheid en kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring in de bosbouw, weten wij exact wat handig en degelijk is en waar je tegenaan kan lopen tijdens je werkzaamheden. Hierdoor kunnen wij als geen ander een advies op maat geven. Neem een kijkje op onze productpagina om te zien wat ons assortiment is.

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Ik ben Mark Roest, 38 jaar en ik woon in Lage Mierde. Als kind ging ik altijd al graag, samen met mijn broer, met mijn vader mee werken als hij ergens een boom om ging omdoen. Nu jaren later ben hebben we ieder ons eigen bedrijf en werken we vaak samen. 

Waar zijn we sterk in

Wij zijn gespecialiseerd in het rooien op natte gebieden en bovenal houden wij ten alle tijden rekening met het behoud van de natuur. Dit kan uiteenlopen van een nestje broedende vogels in een boom, het bodemleven tot het besluiten te kappen van een deel vanwege de letterzetter om de rest van het bos daarmee te redden.  

Producten

Wij staan voor de allerbeste kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring in de bosbouw weten wij precies wat goed en handig is en wat niet. Wij vertrouwen op de Finse vakmanschap met de producten van TMK en Nisula. Neem contact met ons op voor een advies op maat of over de mogelijkheden. 

Behoud van .....

De natuur en de daarbij horende biodiversiteit zijn ook essentieel voor het voortbestaan van de mens. Als we de biodiversiteit nu goed beschermen, kunnen we een schone en een gezonde wereld voor onze kinderen nalaten.

Even Voorstellen

Ik ben Mark Roest, 38 jaar en ik woon in Lage Mierde. Al van kleins af aan ging ik, samen met mijn broer Sjors, met mijn vader mee om te helpen met het vellen en verzorgen van bomen. Nadat ik mijn school heb afgerond ben ik bij verschillende bedrijven in de bosbouw werkzaam geweest. In 2015 heb ik de knoop door gehakt en ben ik voor mezelf gaan werken.

Inmiddels hebben we alle 3 (mijn vader en broer) ons eigen bedrijf waarin we veel samenwerken bij klussen door het hele land. 

WAAR ZIJN WE STERK IN

Het is soms wel moeilijk uit te leggen dat het kappen van bomen juist een bijdrage kan leveren aan de natuur. Bomen kunnen ziek worden, aangetast worden door schimmels en beestjes, of ernstig verzwakken door droogte en vervuiling. Zo worden de laatste jaren door de aanhoudende droogte vooral naaldbomen als fijnsparren en dennen compleet opgevreten door de letterzetter. Dat is een kevertje dat zich een weg baant door de transport laag waar de voeding van de boom door gaat, waardoor de boom geen vocht meer krijgt. Die perforeert de boom als het ware, waardoor die doodgaat. Zo zijn er de laatste jaren al honderden hectaren naaldbomen aan hun eind gekomen

BEKIJK ONZe WERKZAAMHEDEN

TMK & Nisula

TMK
De TMK bomenknipper is te gebruiken op onder andere kranen van 2 tot 30 ton en leverbaar met vele extra opties. De bomenknipper pakt de tak of boom vast, van zacht- tot hardhout, en knipt hem door. Met de unieke knipopties is de fabrikant zijn tijd ver vooruit.

Nisula
Nisula is begonnen met het produceren van bosbouwmachines in 1978. Leverbaar zijn onder andere knippers van 52 tot 300 kilo, grijpers en Harvester koppen